SEO Teksten

Hoe schrijf je teksten die zorgen voor een hogere ranking? Als je een tekst wilt schrijven voor een goede SEO score is het belangrijk dat je rekening houd met verschillende elementen. Deze elementen worden hieronder behandeld.

Pagina titel

Het belangrijkste van heel je pagina is de titel. Google geeft de meeste waarde aan de titel, hierom is het van essentieel belang dat je pagina een relevante titel heeft. Maak bij het kiezen van een titel gebruik van je zoekwoorden onderzoek. Er moet veel op het desbetreffende zoekwoord gezocht worden, maar er moet niet veel concurrentie zijn. De pagina titel zet je altijd in H1, dit is tevens de enigste kop op de hele pagina waarvoor je een H1 kop gebruikt! Als je meerdere koppen een H1 waarde geeft dan heeft dit een nadelig effect op je ranking.

H1, H2 en H3 koppen

Zoals hierboven al genoemd gebruik je maar 1 H1 kop per pagina. Wanneer en hoe vaak gebruik je H2 en H3 koppen? Wat zet je in deze koppen? Als je aan het schrijven bent voor een betere ranking dan zet je in de titel altijd je hoofd zoekwoord. Vervolgens ga je kijken wat de sub onderwerpen zijn en probeer je in deze onderwerpen te omschrijven door gebruiken te maken van synoniemen op het hoofd zoekwoord. Deze synoniemen verwerk je in je H2 koppen. Mocht je nog H2 kop nog niet heel concreet zijn en heb je onder deze kop stukken tekst die nog verder onder te verdelen zijn dan doe je dit door H3 koppen te gebruiken. Er is niet echt een goudenstandaard voor het aantal. Probeer om per 100 worden een H2 kop te gebruiken zodat de tekst leesbaar blijft. Als je de tekst echter leesbaar kan houden met minder H2 koppen is dit ook prima. 

Afbeeldingen

Naast de tekst die je gebruikt is het ook belangrijk om gebruik te maken van andere content. Afbeeldingen zijn erg handig om de tekst leesbaarder en leuker te maken. Gebruik hierom altijd een aantal afbeeldingen bij je SEO teksten. Zorg ervoor dat de afbeeldingen zo klein mogelijk zijn en omschrijvende alt teksten bevatten. Dit zorgt voor een goede SEO score en dus een betere ranking!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *