WordPress website bouwen(begin)

Stap 1: Kies een domein

Voordat je met WordPress aan de slag gaat, moet je beslissen over een domein. Dit is je adres waaronder je website later kan worden gevonden. Deze moet zo beknopt mogelijk zijn en je bedrijf of project vertegenwoordigen.


Stap 2: Kies een hostingprovider

Vervolgens heb je een webruimte nodig voor je toekomstige juweeltje.

 Je kunt dit krijgen van een hosting provider die je zal voorzien van server ruimte. Bij de provider bestel je je domein, installeer je WordPress en ook hier wordt de inhoud van je website opgeslagen in een database.

 Wees niet te haastig bij het kiezen van een host, want later overstappen naar een andere provider is mogelijk, maar het vergt wel enige inspanning. Bovendien zijn er soms lange contractperiodes.

 Gedeelde vs. privé hosting

Shared Hosting: Hier deel je een server met andere websites en dus ook alle middelen die daarbij horen.

Virtual Private Server (VPS) Hosting: Hier krijg je jouw eigen ruimte op een server.

VPS hosting heeft verschillende voordelen, waaronder de snelheid van je website. Als je streeft naar een grote website die veel verkeer zal genereren, is het de moeite waard om direct VPS te overwegen. Voor een kleine blog of een eenvoudige bedrijfssite is shared hosting echter meestal prima geschikt. Hier koop je een pakket inclusief domein(en), webspace, database en e-mail.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *